Trendit 

Trendit

Trendit musiikissa. Outo asia. Tämä kirjoitus on täysin subjektiivinen näkökulma asiaan. Minun puolestani saatte olla eri mieltä.

Rockmusiikin yksi suuri käänekohta tapahtui noin viisitoista vuotta sitten. 1991 oli vuosi, jolloin pinnalla rokkibändeistä (ainakin minulle, joka olin silloin viisitoista) olivat Metallica (edelleenkin) ja Guns'n Roses (edelleenkin). Bändiä nimeltä Queensryche markkinoitiin lauseella "sound of the nineties", jos nyt asian oikein muistan.

Silloin en saanut rokista juuri mitään irti. Radiomafia oli juuri aloittanut. Suomalainen rock oli kahdeksankymmenluvun jälkeen lähestulkoon kuollut. Oli vain Raptori. Neljän Ruusun Juppihippipunkkarista sai jotain iloa irti, juuri ja juuri. Oli sellainen olo, että tämä on tylsää. Täytyy löytää jotain uutta. On pakko tulla jotain uutta.

Tuli.

Tuli grunge.

Nirvana. Alice in Chains. Soundgarden. Stone Temple Pilots.

Smashing Pumpkins. Rage Against the Machine. Faith No More.

Musiikki kehittyi taas.

R a d i o h e a d .

Y e a h .

Britpop. Rap.

Töks.

Loppui se kehitys.

Kun päästiin 2000-luvulle, oli kehitys sitä, että oli hemmetin paljon bändejä, joiden nimet loppuvat s-kirjaimeen ja jotka soittavat peruskitararokkia. Kova draivi, siinä kaikki.

Noin vuonna 2003, vai olikohan se sittenkin 2004, ajattelin, että on pakko tapahtua jotain.

Enpä pettynyt. Jumankauta, tämä poika on viimeisen vuoden parin aikana löytänyt NIIN PALJON hyvää uutta musiikkia ettei mitään rajaa.

(Ja jos tätä luet, niin Janne hei, kommentoi ihmeessä. Taide. VIIHDE! Taide. VIIHDE!)

Se on proge joka on taas. Toivottavasti sitä ei koe kovin pian vanhaksi jutuksi.

Ja ihan vaan tiedoksi kaikille, taustalla on kirjoittamisen aikana soinut Porcupine Tree, Hidria Spacefolk sekä Opeth.

Return to Main Page

Comments

Comment Entäs myöskin Meshuggah, Dream Theater, Amoral, Spock's Beard, vanhemmat King Crimsonit..?

Tue Mar 7, 2006 3:21 am MST by riite

Comment Jauzaa... Hienoa että oot kokenu moisen. Kaverini soitti minulle n. vuosi sitten Yesin Fragile levyn (vuodelta 1971,olipa hyvä vuosikerta, heh... noh.) Vaikka oli ohralitkua melkosesti kropassa niin kylläpä kolahti ja sillä tiellä ollaan. Olin kai tarpeeksi kyllästyny kaikenmoisiin idolsplaah... tredeihin sun muihin paiseisiin. Sallin kyllä jos joku niistä on kiinostunut. Eikä se proge ole ainoaa musaa joka jysähtelee, Sulassa sovussa se menee PMMP:n ja Egotripin kanssa. Viihde/taide asioita voin uskaltautua kommentoimaan myöhemmin, he hee....

Mon Feb 20, 2006 6:54 am MST by Janne

Add Comment
On This Site

  • About this site
  • Main Page
  • Most Recent Comments
  • Complete Article List
  • Sponsors

Search This Site


Syndicate this blog site

Powered by BlogEasy


Free Blog Hosting