Urheiluluokka 

Urheiluluokka

Mitä lajia kovat jätkät kattoo telkkarista? Nyrkkeilyä ja lätkää? Tsiigaaks jenkeissä kovat jätkät jenkkifutista ja ammattilaispainia? Oonksmä ihan nössö kun ainoot lajit jotka saa mut liimautumaan sohvalle yökausiksi on vuosia ollu snooker ja curling?

Kuulen sieluni korvin kuinka naapurin kovat jätkät heittelevät lumipalloja ikkunaani ja huutelevat pihalta että N Ö Ö Ö R T T T I I I I I I !!! Antavat vielä pataan kun menen lajittelemaan roskia metallin-, lasin- ja paperinkeräykseen. Sinne jää biojätepussi surullisesti lojumaan talon nurkalle puoliksi haljenneena. Silmät lähes umpeen muurautuneina joudun illalla katsomaan Welsh Openia. Ypöyksin. Pimeässä. Pienestä televisiosta. Himpura vieköön, kostaisin jos uskaltaisin. Ei, kyllä nyt täytyy rauhoittua. Vivaldin neljä vuodenaikaa stereoihin, hengitä syvään...

Pulssin tasaannuttua onkin sitten analyysin paikka.

Urheiluharrastukset ovat sosiaalisen erottautumisen välineitä. Kerro minulle harrastavasi sauvakävelyä tai vesijumppaa, ja bang, päässäni muodostuu ennakkokäsityksiä. Jalkapallolla, painilla ja lumilautailulla on kaikilla oma imagonsa. Painijat nyt vaan on kaikki Pohjanmaalta. Pesäpalloa harrastava paljasjalkainen helsinkiläinen on lähes yhtä harvinainen kuin libyalainen jääkiekkoilija. Yksittäisen lajin harrastajien sosiaalinen jakauma on kai yleensä laaja, mutta jonkinlainen ydinporukka on varmasti monessa lajissa olemassa. Jalkapallo on ehdottomasti "työläisempi" harrastus kuin golf.

Briteillä on ilmiselvästi näppinsä pelissä tässäkin asiassa. Sillä suunnalla on kehittynyt yläluokan lajeja, joille tunnusomaista on vastustajien välisen fyysisen kontaktin puuttuminen sekä pukeutumiskoodisto. Onneksi kuitenkin tässä maassa on huomattavasti helpompi harrastaa erilaisia lajeja sosiaaliluokkaan katsomatta.

Jos joku likaa lenkkarinsa siihen pihalla makaavaan biojätepussiin, syyttäköön englantilaista yläluokkaa.

Dress code

Return to Main Page

Comments

Comment Nuorempana ei niin hirveästi ajatellut urheilua statusasiana. Näin vanhemmiten se kuitenkin on salakavalasti ujuttautunut mieleeni. Tykkään monenlaisesta urheilusta. Erilaiset tarkkuslajit, kuten snooker, curling ja golf, kuuluvat myös suosikkeihini. Toistaiseksi naapurin ja tuöpaikan kovikset ovat jättäneet rauhaan. Kerran yhdessä testissä kysyttiin harrastanko nyrkkeilyä. Olin sattumalta ehtinyt juuri pari viikkoa aikaisemmin aloittaa tuon harrastamisen ja tuntui tosi miehekkäältä vastata kyllä. No, se harrastus loppui pari viikkoa tuon jälkeen. Varasin juuri kesälomani juuri sopivasti jalkapalon maailmanmestaruuskisojen lopputurnauksen ajaksi. Kokonainen kuukausi lähes joka päivä mitelllään mestaruudesta. Mikä ihanuus!

Fri Mar 3, 2006 8:28 pm MST by Tony

Add Comment
On This Site

  • About this site
  • Main Page
  • Most Recent Comments
  • Complete Article List
  • Sponsors

Search This Site


Syndicate this blog site

Powered by BlogEasy


Free Blog Hosting